Det rullar på!

Haft en superdag idag.

Först hade vi redovisning till tio, hade sedan rast i tio minuter och sedan film! Under filmens första halvtimma så hade jag utvecklingssamtal. Sedan så smög jag in och såg på resten av filmen. Sedan var det lunch och jag fick aioli till mina bröd - mums! Sedan var det inte mycket. Satt mest och lullade runt med pojkarna och Ronia. Om ni inte visste det så har jag världens bästa killkompisar i min klass. Några av dem: Johan, Andreas och Jonathan.
Fina dem är, inte sant? :)
Efter det åkte jag till stallet. Fick Tanja och tänkte "NEJ!!" för det var nämligen så att sist jag red henne så skenade hon, tunga köttbullen skenade iväg med mig och sprang nästan rakt in i min ridlärare! Idag så fick jag igång henne igen men jäkla vad hon arbeta den köttbullen. Jag arbetade mycket med min sits och mycket med att forma henne. Grymt gick det med andra ord och hon var så dunderfin! Tog upp stigbyglarna efter en stund och red utan stigbyglar resten av lektionen. Fick henne att öka och sträcka lite på benen samtidigt som hon var kort och fin. Hon låg alltså i FEI Grand Prix dressyr kort! Underbar känsla var det att rida henne idag. Så jag bjuder på några bilder när jag hoppar köttbullen och formar henne. Efter ridningen så filmade jag och Ronia runt i stallet eftersom vi har en mediauppgift med temat "hobby" och då valde vi ridning :) Rätt många spoilers till filmen blir det.. 

Kollar på Criminal Minds nu och har duschat! Har diagnos på allting vi har gått igenom nian på imorgon, aah!
Puss,
//Caroline

en fråga!

förlåt så hemskt mycket för den dåliga uppdateringen.

När man går i nian så har man mycket på gång. Kan inte uppdatera idag mer heller för ska kanske till läkarn och så ska jag sätta mig och skriva om maaaassa energikällor. Sen är det Grey's Anatomy, så det blir dålig update från min sida idag. 

Lämnade in ett liv idag också. Och så hade vi muntligt NP i svenska med. Tror det gick bra, hoppas det gick bra. Sedan skypade vi med amerikanarna också och ja. Vi ska göra en pjäs i skolan av en saga eller historia. Vi försöker enas om vad vi ska göra och just nu så är det askungen. Så jag har en fråga till er:

- vet ni någon bra saga/historia med bra scener?
Puss,
//Caroline

Till Caroline ! <3

Du ska bara veta hur mycket jag älskar dig !!!!!!

Även när vi bråkar, eller när vi inte har träffats på ett tag, då tänker jag på dig som mest !! Du förstår inte vad du betyder för mig. Det är tillsammans med dig som jag har klarat mig igenom de tuffaste stunderna, det är med dig jag har delat alla mina hemligheter med. Du vet allt om mig, du vet i alla fall mer om mig än någon annan !!

Jag älskar dig Caroline Ståhl !!<3


// Roniaekman

Trinity Church - New York!

Sitter och kollar på National Treasure nu på TV4.
Och då kanske ni undrar - vad har National Treasure med Trinity Church att göra?

Det var så att när jag var i New York förra året så gick vi till fel kyrka, för vi skulle till en kyrka, och då kom vi nämligen till Trinity Church som ligger på Wall Street. Så vi gick in där för vi trodde det var rätt kyrka och det slog mig alldeles nyss när jag ser filmen att, där har ju jag varit! Kände mig sådär lite speciell :)

Earth Hour var mysigt värre. Gosade Wictor tills sömns och åt godis och spelade Yatzy med Lucas i mörkret :) härligt härligt! Glöm bara inte att ställa fram tiden en timme i natt ;)
Puss,
//Caroline
Bjuder på lite bilder från Trinity church ;)
Earth Hour!

Ni glömmer väl inte Earth Hour ikväll? 

Det är faktiskt en sak jag hade velat se från rymden, när hela jorden släcks. 
Tänk vilken skillnad det gör! Jag är så glad att det finns och att vi får chansen att kunna förbättra oss för jordens skull.

Om ni inte visste det så inleds Earth Hour med en tyst minut för Japans offer.
Så från 20.30 till 20.31 så är det en tyst minut. 
Hoppas ni får en trevlig kväll med stearinljus och mörker :) 
Själv sitter jag med mina småbröder, Diva och godis i mörkret! ;)

Pussar, kramar och stearinljus till er alla,
//Caroline


Dagens ordspråk

De sanningar som vi inte vill höra är oftast nyttigast för oss.

 

- Okänd

bara sjukt...

... hur orättvisa kan dominera över rättvisan.

Idag i skolan diskuerades det lite snabbt om ett ämne med en specifik person. Den snabba konversation hettades upp rätt rejält men när jag tänker efter, den personen som fick ta emot skiten förtjänade det. Jag sade inget, jag satt bredvid (kunde dock inte hålla mig för skratt) men eftersom jag har fått skit på grund av den personen förut och gör mitt bästa för att "uppföra mig" och inte vara "the bad guy" som jag ansågs då, så höll jag det inne. 

Det roliga är, att jag får knappt något stöd från någon. Inte någon vuxen. Det är Ronia, eftersom hon är min "partner" och så är det några andra få i klassen, men ingen förstår riktigt. Jag försöker förgärves få fram mitt budskap men folk bara tittar förbi det. De ser det inte och då får jag ännu mer skit. Jag erkänner mina dumheter och misstag, men vafan, den personen är INTE helt oskyldig! Att inte hon får ta emot något är bara orättvist. Och inget stöd får man heller och ingen lyssnar, för då får man bara mer skit.

Vart är världen på väg? Avslutar här, är rätt död i kroppen efter ridningen. 
Puss,
//Caroline

It's okey not to be okey.

"Don't lose who you are, in the blur of the stars.
Seeing is deceiving, dreaming is believing.
It's okey not to be okey.
Sometimes it's hard, to follow you heart,
but tears don't mean you're losing,
everybody's bruising. Just be true to who you are."

- Who you are by Jessie J

Det är faktiskt okej att inte vara okej. 
Det är okej att gråta, eller skrika av ilska.

Det finns gånger då jag bara känner för att skrika och gråta mina ögon torra. Slå sönder saker och bara fly undan allt. Det behöver inte ens ha hänt någonting, utan jag kan bara känna så. Och det är okej. För livet är inte lätt oavsett om du lever det hur bra som helst. Ingen har ett perfekt liv, men man kan ha nästintill.

Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan mina vänner. På morgonen när jag vaknar sätts musiken på och jag åker till skolan. Direkt när jag kommer till skolan blir det en lugnande atmosfär, för mitt lugnande är allting på skolan. Det är då jag rensar tankarna, det är då jag känner mig som gladast, galnast och allmänt livfull. För vännerna är alltid där och stöttar, ger en kram när man behöver det och alltid står vid din sida, bokstavligen. Det är det sköna med livet, att kunna ha vänner man kan lita på och som alltid finns där. Jag tackar mina med mitt liv.

Puss på er,
//Caroline


What the fuuuuck...

VAAAD FAAN ska jag göra när något dåligt händer ?! :O

//Ronia

I'm thinking..

I'm thinking way to much. I can't help it though.

"They say bad things happen for a reason,
but no wise words gonna stop the bleeding."
- Breakeven, The script.

Idag är en sån där dag då jag ser det jag inte vill se framför mig. För en stund ser det helt klart ut, helt verkligt medans i nästa så försvinner det bort som i en dimma. Jag hör röster och ord som jag hört förut och jag känner mig tom. Minnen poppar upp rätt som det är och jag reagerar för minsta lilla. En aning galen? Det kanske jag är.

Det finns små tider när jag glömmer allt och bara finner mig i stunden. Slappnar av och är lättad för att det där hårda, utåthoppande extra slaget i hjärtat har lugnat ner sig. Men när det väl inte går rätt, så kommer allt tillbaka. Som en våg. Och en våg kan göra en hel del förödelse.

Jag avslutar här med det, känner mig inte så jättepepp på bloggen idag.
Puss,
//Caroline

"It's like a huge hole has been punched through my chest. But in a way, I'm glad. The pain is the only reminder"
- New Moon

"I tried to tell myself that the fear was pointless. I'd already lived through the worst thing possible. 
In comparison with that, why should anything frighten me now? 
I should be able to look death in the face and laugh"

- New Moon

Presentation 3

Tjubah !

Mitt namn namn är Ronia, jag är alldeles snart 16 år gammal, om 2 veckor faktiskt. Jag bor i Kungälv och går i samma klass som Caroline. Jag har en bror, mer behöver ni inte veta om honom. Jag har också en mamma och en pappa, men de är skilda... 

Jag har sedan jag förstått vad en "veterinär" är, alltid velat bli det. Jag räddade allt ifrån maskar från vägen till skadade fågelungar. Yess.. Jag har inte lika mycket att säga som Caroline, för tillskillnad från henne, vill jag inte att okända människor ska få reda på hur jag är utan att ha träffat mig... Men lite till får ni.

Jag har spelat fotboll, handboll, konståkning, dansat balett^^, å lite smått å gott. Men istället för det, så rider jag nu från två till tre gånger i veckan. Jag har en medryttarhäst, som är min hela denna veckan, som jag för övrigt har på fredagar, då hans ägare säger det........................................

Jag har förövrigt en kanin som heter Hemlis. Hon är en dvärghermelin och en busig sådan. Hon tycker om att hoppa upp i soffan/sängen, trots att hon inte får detta. Hon är en ubersöt kanin, som snart har nått sina år... Hon tkr dock om att hoppa, ibland... Yess.

Jag har inte så mycket mer att säga än att jag har ridit sedan 4 års ålder, men innan dess har jag liksom suttit på hästar :)

// Ronia
Min kanin, Hemlis
En hoppbild på Mig och Ubenickx v/d Coryon
Har haft en katt... Men han äe borta :(
En random bild på en random hund :)

Dagens ordspråk

Share joy, half sorrow.
- Caroline

Presentation 2: Diva!

Diva, är en renrasig långhårig Collie. Hon föddes den 19 Juli 2002 så det betyder att hon om några månader är nio år gammal, gamla tant!

Diva heter egentligen inte Diva, utan Rix Mix Summercream. Vi döpte henne inte, utan hon hette så, men vi började kalla henne Diva så det fick bli så :) Hon är verkligen helt egen, alltså allting hon gör, hur hon ser ut.. Det är så eget. Hennes öron till exempel ska vara böjda egentligen, så som Collies är, men hennes står rätt upp. Vi försökte med tuggummi i öronen när hon var valp men det hjälpte inte ett dugg! Hon har en vit strimma från den vita pälsen, mellan öronen och ner till nosen. Hon är också lite småvuxen för att vara Collie, men det gör inget för hon är underbar precis som hon är!

Diva var alltid den utstötta valpen i kullen innan vi hämta henne. När vi hämta hem henne hade vi redan en schäfer på ett år hemma. Sedan försvann han och då fick vi Rascal. Honom hade vi i många år, samtidigt som Diva växte upp. Jag hade inte lagt manken åt henne så jäääättemycket, så som idag förens Rascal försvann. Diva var bara 5 där. Så en dag så hittade jag boken "valplära" och bläddrade i den och hittade massa tricks. Redan första dagen så fatta Diva mer än vad jag trodde. Sedan fick vi Tyko som vi inte hade alls längre men jag fortsatte med Diva. Vi hoppade ute och kom till högre och högre höjder. Diva utvecklades med tricksen och allting var helt okej. Sen försvann Tyko och jag fick allt mer tid till henne och vi började bygga vårt band.

Beviset på att Diva hade blivit min bästa kompis var när vi var ute och gick och jag gick brevid vår stora gräsmatta. Vad jag inte upptäckte var fiskmåsungen vi råkade vara så grymt nära, så helt plötsligt flög en fågel in i min rygg så jag faller framåt och den bhörjar hacka mig i bakhuvudet. Vad jag känner i nästa sekund är hur trycket från ryggen lättar och hackandet slutar och jag hör typ ett vrål och fågelskrik och vänder huvudet snabbt som attan och ser hur fågeln flyger desperat uppåt och Diva morrar. För er som inte förstod så var hon lös och jag är grymt tacksam över att jag hade Diva där. Ett annat bevis är när Diva var så grymt rädd för att gå upp för ett "A" (agilityhinder) och hon litade på mig så fruktansvärt mycket och jag gick upp för mig. Jag märkte där att Agility var ingenting för oss, men att hoppa 110cm är inget problem! Så för tillfället, så är vi bara med varandra och gör det vi tycker är roligt - tricktränar!

Jag älskar henne mer än allt annat. Jag har kopierat mig själv från henne och hon har verkligen lärt mig ett och annat. Hon är min andra halva och kommer alltid att vara det. När hon försvinner, då lär ni inte se mycket av mig heller. Hon är allt jag någonsin varit. <3
puss,
//Caroline

Tänkte...

Tjubah,
tänkte fixa ett tema till bloggen... vit/lime/grön :) Får se hur det funkar. Kanske kan fixa någon snygg bakgrund då också !! :D
Nu ska jag plugga, upptaterar mer sedaaan !! :D
//Ronia

Wake up in the morning feeling like P diddy.

trött som jag är så känner jag mig som P diddy! Kanske inte riktigt, men jag känner mig glad idag trots att jag har ett helt arbete att göra tills imorgon! Dags att börja? Kanske!

Tar en paus senare och skriver lite om Diva så ni äntligen får en bild av henne, för hon kommer komma upp en hel del när det börjar bli varmare och skönare ute. En bild får ni på henne så länge :) 
Puss,
//CarolineA white light moment.

Om det var vitt och väldigt ljust? Ja, det var det verkligen!

Åkte till baksidan av Bohus fästning uppe på en höjd med pappa och en kompis till honom för att fota "super-månen". Medans vi väntade på att det skulle mörkna gick jag runt och fotade lite saker, och Macro är verkligen någonting jag älskar. Jag har ingen superkamera, utan bara en liten Olympus SP-550UZ. 

Det roliga som hände där var att polisen kom upp och vår tanke var "crap", men de kom bara upp för att se månen som vi först trodde var ljus från ett hus. Så snabbt med kamera på stativen och tog kort. Sedan blev det fööör kallt för min del, så vi åkte hem. 

Ska sätt mig nu och mysa lite innan jag lägger mig, ska till studion imorgon med pappa och plugga där :)
Puss,
//Caroline

kamera på vift ;)twinkle, twinkle little star


Stallett

Heey :) 

Stallet idag, ((: Gick upp klockan åtta för å greja med Obbeh å så. Longerade honom tillsammans med Jane, han var vääldigt duktig, men han busade två gånger. Det var intressant att se på... Dock upptäckte vi att han haltade på höger fram ....  :( Stackarn, men blir till att longera honom imån ändå, då det inte är akut, får vänta tills Emilia kommer hem.

Nu blir det till att kolla på AFV ensam, sedan Mr. Böna (Bean) och sedan sova... Lite myspys med mig själv.... Dansade sumba förut också :) Toppenkuuwl !! :D 

Aja, ha de gööttttt :D 

//Ronia

Full moon

Godmorgon på er!

HÄRLIG dag inte sant? Vaknade imorse för att solen strålade in på mitt ansikte genom fönstret och när jag var ute med Diva var det superskönt! Sedan kom jag in och har suttit här sen dess. En rolig sak som hände nyss var att mina föräldrar och bröder var ute på gården och lekte medans jag dammsög. Jag var så inne i dammsugningen att jag inte ens märkte att pappa kom in. Så när jag skulle stänga av dammsugaren så sa pappa "hej" och jag blev så rädd så jag kastade dammsugaren mot min pappa, haha! Gör inte så hemma folket ;) 

Vad jag har fått höra så ska det vara en "super-måne" ikväll. Vad jag inte berätta i min presentation är mitt brinnande intresse för fotografering som jag har fått efter min pappa, som är en proffessionell fotograf. Så det går lite i generna. Men i alla fall, så ska vi upp till utsikten och fota den här "super-månen" i kväll så det ska bli lite intressant :) 

Nu ska jag skura golven och sen fika med familjen,
puss.
//Caroline
En bild på en fullmåne jag tog i Boston i somras.


Lite bilder som jag har fotat med får ni (:
Presentation!

Tänkte presentera lite av mig själv. :)

Jag är då Caroline, född den 23e september 1995. Jag är en helt crazy tjej, bokstavligen. Jag är äldst i syskonskaran och har två småsyskon, Lucas och Wictor. Lucas är snart 13 år gammal och Wictor är 4 år gammal. Föräldrar till oss är min pappa Niclas och min mamma Helena och tillsammans är vi familjen Ståhl :) Sedan har vi min hund Diva, som jag kommer skriva om i ett seperat inlägg. 

Som liten var jag väldigt busig, och jag älskade att vara i skogen. Det var prioritet ett, haha! Jag har sedan jag varit liten haft en bestämmelse på att bli en veterinär och tro det eller ej, men det är mitt livs mål i dagens läge! Jag tog in katter som jag trodde var hemlösa, eller små fågelungar... Allt möjligt för att "hjälpa" djuren. Jag är också uppvuxen med hundar så har haft några andra hundar förutom Diva i mitt liv. Jag har också haft kanin, gerbiler, hamstrar och så hängde jag runt på zookraft, ett ställe med bondgårdsdjur så ofta jag kunde. Så jag har alltid varit runt djur och känt mig hemma där.

Jag har spelat fotboll, jag rider, jag har dansat, friidrott, gymnastik, simmat. Dansat gjorde jag lite grann, men jag verkligen älskar det. Jag spelade fotboll i 7 år, har ridit i 8 år (ungefär halva mitt liv), friidrott gjorde jag en sommar och har deltagit i två friidrotts"cuper" i höjdhopp och stafett! Gymnastik gjorde jag litegrann är jag var sisådär 6 år gammal, men det var ingenting för mig. Simmade gjorde jag en gång i veckan och det gjorde jag under en två års tid eller sådär. 

I dagens läge går jag på montessoriskolan Älvkullen i Kungälv. Mitt mål är som sagt att bli veterinär och resa runt i de flesta länder. Jag värnar mycket om naturen och djuren. Jag menar, hur många kommer i framtiden få växa upp med skog, paddling, "hiking"... Ja, säg mig, hur många? Min fritid går ut på att städa skolan bland annat och det gör vi för att komma till Boston, USA. Inte så att jag åkte dit i förtid i somras eller så. :) Jag pluggar när jag pluggar, rider en gång i veckan och allmänt chillar. ÄLSKAR att stå framför kameran och modellera. Har gått en visning, suttit som sminkmodell, varit med på en fashionshoot med limousiner och häst! Mer är faktiskt på gång :) 

Som person är jag väldigt utåtriktad, har en vilja av stål, ett rätt kraftigt temperament, tålamod med djur men typ ingenting med människor. Har på senaste tid fått ta en hel del skit av personer i skolan som har stigit mitt tålamod och temperament över huvudet. Mot människor har jag ingen aning om hur jag är, det får mina kompisar berätta själva, haha!
Nog om mig nu, ni har nog läst en hel del. Är det något ni undrar över, så fråga på så kanske det hamlar i ett inlägg :) 
Puss,
//Caroline

Dagens ordspråk

"Ett foto är en hemlighet om en hemlighet. Ju mer det berättar desto mindre känner du till om det."
- Diane Arbus


Tjuubaah

Tjaah !
Ronia här... Tänkte bara uppdatera lite snabbt... Red idag, hade Pompe, å vi hoppade lite smått, han va racerhäst och ville inte alls vara med... Men fick som tur var beröm av Claes :)))))))))))))))))))

Nu blir det sängen, för det är skola imån... -.-'''''
Pussnatti (L)

Dagens ordspråk

I cannot believe that the purpose of life is to be "happy." I think the purpose of life is to be useful, to be responsible, to be compassionate. It is, above all, to matter and to count, to stand for something, to have made some difference that you lived at all.

- Leo C. Rosten


Säg att du är sanningen..

Nej förresten, säg inte det.

Precis hemkommen från stallet ungefär. Vart hemma i bara en halvtimma ungefär.
Dagen började rätt okej. Lite kallt och så men tog mig till skolan. I skolan var det mer än underbart. Lite stelt men tror alla är rätt trötta. När vi spelade "7:an" den sista halvtimmen i språkrummet så kom vår lärare Anna in och vi kastar alla saker över korten och jag brister ut i skratt. Otroligt bra pokerface jag har ;)
Efter skolan drog jag mig till stallet. Där bytte jag om och pratade lite med de sköna tjejerna och förstås endaste killen. Jag fick Estrada och vi hoppade. Det som gick för mig först är att hästenville inte arbeta med sidorna eller handen och sedan så var det min hoppsits också. Bara kände hur benen åkte bakåt. Vi hoppade en kombination, två bommar och ett rättuppstående. Kan säga att det gick hufsat. Galoppen var helt mupp då man inte ens kunde sluta om benen utan att hon kicka. En gång var det riktigt nära då hon stod på frambenen och jag kastades fram på hennes huvud. Sedan var det paus, sedan hoppa jag upp på hästryggen igen, denna gången på Tanja. En litenliten häst med otroligt korta steg och ingen fart alls. En rund köttbulle helt enkelt. Men idag så var hon mer en mamba. Jäklar vad hon sprang! Hon rusade, genade och sprang nästan in i min ridlärare som fick fnatt på mig. Men sedan fick jag lite pli på henne så hon i alla fall gå i hörnen. Nöjd är jag med tanke på att det var Tanja som man alltid får träningsvärk och svettningar på, fick jag minska. Helt otroligt!

Sedan kom pappa och det var nämligen så att min mamma krockade för ett tag sen in i en annan bil så våran bil ska lagas och så imorgon och få utbytt nästan alltihop. Det blir typ en helt ny bil. Så när vi kom in på parkeringen körde pappa in i järnbalken precis när jag hade tagit av mig bältet och slog i huvudet lite lätt, haha! Bilen gick i 2km/h, klant som jag är! Fick reda på att jag och min bror får skjuts imorgon till skolan, LITE soft :) 

Nu är jag praktiskt sätt helt död och jäkligt trött, så presentationen på mig kommer till helgen :) 
Puss,
//Caroline

Bara litte snabbtt

Bara skriver lite snabbt.... Ska kolla om det funkar mellan facebook å bloggen..

Dagens ordspråk

No matter what age you are, or what your circumstances might be, you are special, and you still have something unique to offer. Your life, because of who you are, has meaning.

- Barbara de Angelis


I'm on a highway...

Ja, det känns nästan så!

Jag är då Caroline, de flesta som läser detta kanske känner mig, andra inte. Jag och Ronia går somsagt i samma klass och har gjort det sen den 20e Augusti 2009. Däremot har jag känt Ronia sen 3e Januari 2008! (Jag är den i det här förhållandet som håller koll på datumen ;)). Och när jag menar förhållande menar jag, jag och Ronia är tillsammans systrar, lovers, fruar, soulmates... Listan är rätt lång.

Vi kommer nog skriva i separata inlägg om vilka vi är, hur vi träffades och vad vi gör i dagens läge. Anledningen till bloggen är för att vi ska kunna skriva av oss och för att några har klagat på mig att jag skriver på facebook som dagböcker, så blogg fick startas. Ronia är givetvis geniet som kan allt om koder, så hon tar hand om den större delen medans jag står mest för skrivandet och att göra headern. Bloggen är under uppbyggnad och uppdatering, så just nu ser den bara ut som skit ;)

Det var nog allt från mig sålänge, så mycket som jag kan skriva så kommer ni få nog få fnatt av det!
puss på er,
//Caroline

Tjuubah

Hejsan hallå !
Har precis startat denna blogg för att få skriva av sig lite.
Det är två tjejer födda 95 som har denna blogg. Jag, Ronia, tar hand om kodning och sådant, medan Caroline tar hand om design, alltså bilder å så samt inlägg mest. Jag tycker mest om kodning om något här på boggen. Men nu ska jag fortsätta med kodningen !
CHARRÅÅH :D

RSS 2.0